top of page

Create Your First Project

Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started

Bokserien Girl Gang 2023 - 2024

”Vi vill ta en paus. Från dig.” Natta fattar snabbt att en paus betyder att hon är dumpad. Av sitt eget girl gang. Natta måste hitta ett sätt att hämnas sina nya ovänner. Hennes girl gang måste få lida.

Girl gang är som en Netflix-serie i bokformat. Med drastisk humor berättas ett drama om toxiska relationer, kompisgäng och pinsamheter. Högt tempo och ett ungdomligt språk håller läsaren fångad. Dessutom gestaltas normbrytande identiteter och familjeformer på ett självklart vis.

1. Dumpad och hatad av alla 
”Vi vill ta en paus. Från dig.” Natta fattar snabbt att en paus betyder att hon är dumpad. Av sitt girl gang. Alla hon hängt med sedan förskolan har tydligen bara låtsats vara hennes vänner! Och tydligen är det inget som polisen tycker är brottsligt?! Så Natta måste hitta ett sätt att hämnas sina nya ovänner. Hennes girl gang måste få lida.

Den som vill ha en Netflix-serie i bokformat kommer att älska Girl gang! Med drastisk humor berättas ett drama om toxiska relationer, kompisgäng och pinsamheter. Högt tempo och ett språk som ligger nära ungas egna vokabulär håller läsaren fångad fram tills att Natta fått sin första hämnd. Dessutom gestaltas normbrytande identiteter och familjeformer på ett självklart vis.

2. En riktig bitch
Hatet mot Nattas gamla Girl gang är fortfarande starkt. Faktum är att hatet mot de före detta vänner som dumpade henne upptar det mesta av Nattas tid. Till och med när hon är med Momme, världens gulligaste pojkvän. Ingen verkar fatta att det inte räcker med bara en hämnd. Ingen verkar fatta att Natta har en riktig djävul inuti sig. 

Det här är boken för den som älskar extra-allt-serier på Netflix. Här fångas starka personligheter, hopplösa val och känslor så starka att de måste komma ut på något vis. Exempelvis genom hämnd. Det är konflikter, vänskap och svek i högt tempo. 

Med ett samtida språk och mycket humor fångar EliSophie Andrée den äldre läsaren med En riktig bitch, andra boken i serien Girl Gang. Hegas lättlästa böcker väcker läslusten hos barn och unga.

bottom of page